Az elektromos áram nem játék!

Régi házban nagy valószínűséggel a villanyhálózat sem új. Ezzel nincs is semmi probléma egészen addig, amíg valami meg nem hibásodik. Ilyenkor érdemes felkeresni egy olyan internetes oldalt, mint a http://www.villanyt-szerel.hu/ ahol többet lehet megtudni a lehetséges problémákról, amik ilyenkor felmerülhetnek.

Megtörténik, hogy nem indul be a tv, vagy a rádió, pedig a házban van elektromos áram. Ilyenkor leellenőrizhető egy fázisceruzával, hogy nem a konnektorral van e gond, azonban előfordul, hogy a null rosszalkodik, ilyenkor már egy kicsivel komolyabb mérőműszerre van szükség. Használata nem bonyolult. Abban az esetben, ha a konnektor cseréje is megvolt, de mégsem működik semmi, amit bedugtunk, akkor nagy valószínűséggel a hálózattal nincs minden rendben.

Ennek megállapítására, illetve a hálózat cseréjéhez ajánlott inkább szakembert hívni, aki tudja, hogy pontosan mit hova és hogyan kell bekötni. Bár egyszerűnek tűnhet egy konnektorcsere vagy bármi másnak a megoldása a lakás elektromos hálózatában, azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy az áram egy rendkívül veszélyes dolog, amivel nem szabad játszani.

Print Friendly, PDF & Email