Filmipar

TV műsor színes kínálattal

Amikor egy kicsit szeretnénk kikapcsolódni, akkor általában leülünk a tévé elé. Néha nem is vagyunk kíváncsiak arra, hogy melyik adón mit adnak, csak úgy kapcsolgatunk a csatornák között, ameddig nem találunk valami érdekeset.

Az online TV műsor bárhonnan és bármikor elérhető mindenkinek. Beállíthatjuk a kedvenc csatornáinkat. Így mindig képben leszünk azzal, hogy mikor érdemes leüljünk a készülék elé. Sokan azért szoknak el a tévézéstől, mert amikor egy fárasztó nap után lehuppannak a kanapéra és bekapcsolják a televíziót, akkor éppen nem találnak benne semmi izgalmasat, ami lekötné a figyelmüket.

Continue reading

Andrej Tarkovszkij alkotásai

Tarkovszkij filmjei

Tarkovszkij filmjei

Aki valaha látott olyan filmeket, amiket Andrej Tarkovszkij rendezett, bizonyára a film egyetlen képsorát sem tudja elfelejteni, hiszen annyira átható, hogy igencsak mélyen megérinti az embereket. Tarkovszkij egyik számottevő filmje Iván gyermekkora (1962) volt. Ez a rendkívül elégikus hangvételű, igencsak visszafogott film ötvözi a ragyogó szépséget a halál komolyságával, ezzel egy igazi remekművet hozva létre. Ezzel a filmmel kezdődött karrierje is, hiszen hatalmas sikereket aratott vele, nemzetközi viszonylatban is.

Szintén egy fantasztikus filmnek tekinthető a Solaris (1972), ami egy űrexpedícióról szól, aminek célja egy igencsak aggasztó rejtély megfejtése, hogy felderítse az űrállomáson tartózkodó emberek sorra elhunyásának az okát. Continue reading