Mi a helyzet a magyarországi rum árral?

Kedvező rum ár

Mindenki azt gondolná, hogy a rum évszázadokon keresztül csakis a Karib-szigetek népeinek kincsének számított. Azonban ez nem teljesen így van. Mivel szerencsére a rum ár sokat esett az elmúlt években, így itthon is egyre többen szerzik be ezt, ha bulizni, ünnepelni akarnak, és ezzel együtt megtudják, hogy honnan is ered ez a nedű.

Hazánkat illetően fontos kiemelni, hogy a Habsburg Birodalom nem rendelkezett nádcukor termelő gyarmatokkal. Azonban jóval olcsóbb répacukor 19. századi elterjedése előtt jelentősebb mennyiségű nyers nádcukrot importáltak az osztrákok, amelynek a finomítása után a megmaradt melaszból rumot főztek a hozzáértők.

Mivel ennek véges mennyisége volt, már jóval korábban is előállítottak ilyen és ehhez hasonló, fűszerekkel ellátott rumutánzatokat. Például az osztrák Inländerrum ital, amelyiknek a magyar megfelelője a belföldi rum, után nevezték el a különböző helyi változatokat is. Később aztán, miután egyre könnyebben lehetett beszerezni a nádcukrot, a rum ár még hozzáférhetőbbé, kedvezőbbé vált.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás