Tönkölyliszt a bronzkortól kezdve
Tönkölyliszt

Tönkölyliszt

A tönkölybúzának mindig fontos szerepet tulajdonítottak a sütés terén. Viszont a középkorban nemcsak kenyeret és pékárut készítettek belőle, hanem a kereskedelemben is óriási részt foglalt el. Mellette a fizetőeszköz szerepét is betöltötte. A tönkölyliszt napjainkban a táplálkozásban játssza a fő szerepet. Igazán finom és ízletes lisztről van szó. A tönkölybúza hazánkban csak a 19. század végéig volt termesztve. Manapság visszakerült a köztudatba, mert a táplálkozási szokások megváltoztak.

A mai világban egyre nagyobb szerepet kap az egészség és az egészségesebb ételek terén is. A spajzoldbe.hu áruház is forgalmaz tönkölylisztet. A tönkölybúza fogyasztása reneszánszát éli. A növény még a Nílus-völgyében is jelen volt. A legrégebbi darabokat az előbb említett völgyben találták meg. A tönkölyliszt fehérjetartalma sokkal magasabb, mint a hagyományos búza estében. A liszt aminosavakban és vitaminokban gazdag. Szinte minden megvan benne, amire a szervezetnek szüksége van. A növény magában foglalja az összes B-vitamint.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás