Az ital világszerte közismert, vagyis nem hiányozhat egyetlen bárpultból és üzletből sem. A Martini díszítése olívabogyóval, esetleg citromhéjjal történik. Az összetevői gin és vermut. Többféle típusát különböztetik meg: tiszta száraz, fehér és édes aromás, rózsaszín keserű ízzel és Rosso piros, bár ez a változat lehet sárga és barna is. Története 1847-ig nyúlik vissza, ugyanis akkor jelent meg.
A bor, a fűszerek, valamint a gyógynövények kombinációjából készítették. Hamar ismertté és közkedveltté vált. A Martini fogyasztása előtt érdemes azt plusz 10-15 Celsiusra hűteni. Ennél a hőmérsékletnél ne legyen alacsonyabb, hiszen akkor elveszíti az eredeti íze 50 %-át. Ez a fontos szabály minden típusra vonatkozik.
Ha gyümölcslével szeretné hígítani, akkor a narancs, az áfonya, a mandarin felhasználása célszerű. A Martini kellemes, finom ital, amit hölgyek és urak egyaránt előszeretettel fogyasztanak. Bármilyen alkalomra megfelel, így a vendégeinek biztosan örömet fog általa okozni. Ha még nem kóstolta, akkor tegye meg mihamarabb!