A megfelelő eszközök és alapanyagok segítségével szinte mindenki tudna pálinkát főzni. Aki igazán szenvedélyesen űzi az ipart, az szinte bármiből képes előállítani ezt az italt.
Nem csoda, hogy kicsiny hazánkban népszokásnak számít a pálinkafőzés. A Panyolai Pálinka ennek a tradíciónak az ékes gyümölcse. A receptek az évtizedek alatt egyre kifinomultabbá váltak. Ez a részletesség minden Panyolai Pálinkában érezhető.
A zamatos ízek kavalkádját érezhetjük a szánkban, amikor belekóstolunk ebbe a nagyszerű italba. Minden a gyümölccsel kezdődik és azzal is ér véget. A Panyolai Pálinka készítésénél nagy hangsúlyt fektetnek a gyümölcsök gondos kiválogatására. Ez minden kortynál érződik. Nincs érces, maró, kesernyés utóíz.
Éppen ellenkezőleg, a gyümölcsös aromák teljes egészükben kibontakoznak, amint belekóstolunk a Panyolai Pálinka valamelyik változatába. Rendelhetünk a hagyományos, mézes és a likőr variánsok közül. Az elégedettség minden esetben garantált. Érdemes tenni egy próbát ezzel a sokszínű hungarikummal.