Az ünnepek közeledésével sokan gondolkoznak azon, hogy milyen ital kerüljön az asztalra. A rum erre a problémára jó megoldás lehet, hiszen egy igazi különlegesség. Persze csak kiváló minőséget érdemes beszerezni, amit önmagában kell fogyasztani. Régebben a világos változatokat inkább koktélok készítéséhez használták.
Egy jó változat jellegzetes ízvilággal rendelkezik. Ha szeretné ezt megtapasztalni, akkor semmiképp ne koktél előállítására használja! A rum melaszból vagy a cukornád levéből erjesztett, valamint lepárolt égetett szesz, amit tölgyfahordóban érlelnek. Nem ritkán karamellel színezik. Az alkoholtartalmát tekintve változó. Többnyire 37,5% és 60 % közötti.
Érdekesség, hogy az italt a sütéshez is előszeretettel használják ízesítésként. Gyakran gyümölcstortákat vagy salátákat tesznek általa különlegesebbé. A húsok pácolásakor is jó választás lehet. Az italboltok termékpalettáján többféle változattal találkozhat. Ezért a vásárlás előtt célszerű egy keveset olvasgatni a rum fajtáiról. Bátran próbálja ki valamelyik variációt!