Aki szeret tevékenykedni a konyhában, az odafigyel arra is, hogy edényei kiválóak és praktikus kialakításúak legyenek. Amikor az edények kiválasztására kerül sor, akkor az ember alaposan átgondolja, milyen modellre is van igazán szüksége. A döntés rendszerint aszerint történik, hogy a kiszemelt edények mennyire gyorsan melegednek fel és mennyire egyenletesen adják át a hőt, valamint, hogy milyen könnyű tisztítani ezeket.
A gránit edénykészlet sikere töretlen. Eleget tesz minden előbb említett elvárásnak, azaz egy gránit edénykészlet segítségével könnyű lesz a főzés és semmi nem fog odaégni. Kevés olaj használatával is zamatosak és puhák lesznek a zöldségek, húsok.
A gránitbevonatnak köszönhetően, a rakottas ételek után sem kell a tisztítással bajlódni, más tepsik ilyenkor elfeketednek a rajta maradt olaj miatt. Fontos kiemelni, hogy a gránit edénykészlet egyes elemei alkalmasak a lekvárkészítéshez is, amely során sokáig kell főzni a cukor, gyümölcsöt elegyet anélkül, hogy a megsűrűsödött kompozíció odaégne.