Mi az a szálkásítás?
Mi az a szálkásítás?

Sokak célja a zsírvesztés, az izomtömeg megtartása mellett, ami a szálkásítás folyamatával érhető el. Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a már felépített izmokat úgy teszik láthatóvá, hogy az ezek fölött lévő zsírréteget elvékonyítják, eltüntetik. A szálkásítás alatt a test zsír százaléka lemegy 4-7 körülire (forrás: www.intenset.hu). Hosszú folyamat ez, aminek a legvégén a legjobb formába kerülünk. Persze ehhez kell, hogy legyenek izmaink, amelyek előbukkanhatnak, ezért fontos a megfelelő edzés.

Tehát, azoknak érdemes a szálkásításra gondolniuk, akik rendelkeznek egy jó alappal, gondosan felépített izomtömeggel. A szálkásítás során ezt az izomtömeget kell megtartani vagy minimalizálni a vesztést. A zsírt meg kell próbálni lefaragni, annak érdekében, hogy az előzőekben felépített izmok szépen kirajzolódjanak. Ha a megfelelő gyakorlatokat végezzük, akkor a súlyvesztés a zsírból történik, de vigyázni kell, mert amennyiben nagyon megindulna a fogyás, akkor gyanakodhatunk arra, hogy izmot veszítünk.

A szálkásítás kezdeti időszakában tetemes mennyiségű, kilókban mérhető vizet is veszíthetünk, de aztán már a nagyobb, heti 1,5 kg-nál több fogyás szinte biztosan az izmokat érinti. Voltaképpen itt egy kényes egyensúlyról beszélünk, arról, hogy miként tudjuk rávenni a szervezetünket arra, miszerint a zsírt élje fel, de ne bontsa le a hosszú hónapok munkájával felépített izomzatot. Ennél a pontnál már nem elég a mérleget figyelnünk, hiszen a súlyvesztés nem egyenlő a zsírvesztéssel.

Érdemes kipróbálni az Intenset ingyenes edzéstervet és diétát, ami rengeteget segíthet mindenkinek a szálkásítás folyamatában, hozzájárul a sikerhez. Az a jó, ha a program során azt látjuk, hogy az izmaink szép lassan kirajzolódnak, fokozatosan láthatóvá válnak. Viszont, ha azt látjuk, hogy fogyunk, összeesünk és kisebbek az izmaink, akkor egészen biztosan valamit rosszul csinálunk. Bár nehéz általános receptet találni a megoldásra, az említett weboldalon mégis megtalálunk néhány kitűnő tanácsot a szakembertől, amelyeket célszerű kipróbálnunk.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás