A kínálatot elnézve, fejben az egész világot beutazhatjuk, hiszen itt minden országnak megtalálható a nemzeti itala, ami alól Mexikó sem kivétel. Nálunk is nagy népszerűségnek örvend a testes, kék agávéból készült ital, a tequila.
Már eleve az alapanyagának számító növény is igazi kuriózum, hiszen hazánkban nem terem a természetben. Csak mesterségesen megteremtett körülmények között lehet kék agávét termeszteni, nem úgy, mint Mexikóban.
Az egyik tévhit a tequila kapcsán, hogy kaktuszból készül, viszont ez egyáltalán nem igaz. A fent említett növény még csak nem is rokona a kaktuszoknak, mivel a liliomvirágúak rendjébe tartozik.
Ha a címkén azt látjuk, hogy „100% agave“ vagy „100% agave azul“, akkor minden bizonnyal minőségi itallal állunk szemben. Amennyiben ez nem szerepel a címkén, az valószínűleg azért van, mert a tequila más cukrokat is tartalmaz, viszont ez sokat ront a minőségen. A szabályok szerint 49%-ban más cukrokat is tartalmazhat, viszont ezeket a fajtákat jobb inkább kerülni.