A természetes íze miatt kedvelt az ágyas pálinka

Ágyas pálinka

Az égetett szeszek, kevés kivételtől eltekintve, semleges ízűek, vagy csak az érlelés során kapnak valamilyen különleges ízt. Az ágyas pálinka esetében azonban más a helyzet. Tény, hogy az érlelési folyamat meghatározó az eredeti íz-világ kialakulása szempontjából.

De már a lepárlás után is jellegzetes gyümölcsös aromák fedezhetőek fel benne. Az érlelés még gazdagabbá, jellegzetesebbé teszi a pálinka ízét. Az ágyas pálinka éppen ezért sokkal intenzívebb ízekkel rendelkezik, mint az egyszerű kisüsti.

Az érlelés során mindig olyan gyümölcsöt használnak az ágy elkészítéséhez, amilyenből a párlat készült. Általában szilvából, körtéből és barackból készítenek ágyas pálinkát, de a törköly és a birs is egyre inkább kedvelt.

A második lepárlás után tölgyfahordókba kerül az ital, ahol több hónapig is érlelik, mire jó minőségű ágyas pálinka lesz belőle. Sok más itallal szemben, a pálinkát csak nagyon ritkán érlelik évekig. Sőt, az egyszerű kisüsti gyümölcspárlatokat többnyire lepárlás után már palackozzák is.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás