Vodka gabonából és burgonyából is készülhet
Vodka gabonából és burgonyából is készülhet

A mai napig nem tisztázott, hogy melyik országból származik a vodka, így az sem, hogy hol desztillálták először. Lengyelország és Oroszország egyaránt igényt tart a felfedezésére. Azt állítják, hogy ők voltak az elsők.

Hogy pontosan honnan származik a vodka, nem igazán számít. A lényeg, hogy létezik és sokan szeretik. A vodka fogyasztása egyébként mindkét országban a társadalmi élet része. Gyakran fogyasztják a barátokkal és a családdal való hosszú étkezések alkalmával. Az ital, a gabonán kívül, burgonyából is előállítható.

Oroszországban és Németországban ennek az előállítási módszernek nagy hagyománya van, hiszen itt régóta készítenek vodkát, egyszerűen azért, mert bőségesen rendelkezésre áll az alapanyaga. A legtöbb fajtát azonban gabonából készítik.

A gyártóknak nagy mozgásteret biztosítanak a gyártási folyamat során, ami azt jelenti, hogy elméletileg bármilyen gabonafajtából, burgonyából, sőt, szőlőből vagy melaszból is készülhet. A burgonyából készült vodka ízét gyakran nehezebbnek, intenzívebbnek, sőt, akár édesebbnek is mondják.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás